Politica de confidentialitate Humano

Politica de confidentialitate a Oameni si Resurse SRL, actualizata pe 26.02.2019

Oameni si Resurse SRL interprinde toate demersurile necesare pentru procesarea datelor cu caracter personal in conformitate cu mentiunile legislatiei nationale, precum si a Regulamentului UE 2016/679 la Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora date si de a abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR).

Ce date cu caracter personal colecteaza Oameni si Resurse SRL

Pentru a accesa site-urile comaniei, www.humano.ro nu este necesara furnizarea de date cu caracter personal. In masura in care doriti sa achizitionati servicii sau produsele afisate pe site-urile companiei si se inainteaza o cerere de oferta, va putem solicita anumite informatii de identificare sau date cu caracter personal.

Datele cu caracter personal (asa cum sunt definite de Legea nr. 677/2001) reprezinta orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila. O persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Informatiile personale sunt colectate numai cu acceptul dumneavoastra (prin inscriere la newsletter, completare formulare online, inregistrare la evenimente/targuri, transmitere de cereri de oferta pentru produse, servicii)

Prelucrarea datelor cu caracter personal (asa cum este definita de Legea nr.677/2001) reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

Ce date cu caracter personal colectam

Tipul datelor colectate si oferite de dumneavoastra pot varia in functie de scopul colectarii si pot include informatii precum:

1. Nume si prenume, localitatea

2. Adresa de e-mail, numar de telefon

3. Profesia sau functia in companie, precum si compania unde activati sau pe care o reprezentati

4. Informatii privind achizitia de produse si servicii

5. Comunicarile directe pe care le realizati cu Oameni si Resurse SRL (prin e-mail, fax, scrisoare postala, telefon, retele de socializate)

6. Adresa IP, impreuna cu data si locatia dumneavoastra, atunci cand vizitati paginile noastre de internet, fara sa dezactivati Cookies

7. Informatii pe care ni le transmiteti privind modul de comunicare preferat, preferintele de marketing sau campanii de promovare

8. Testimoniale, recenzii sau review-uri privind produsele si serviciile noastre, pe care dumneavoastra ni le transmiteti

Durata stocarii datelor cu caracter personal

Durata prelucrarii datelor cu caracter personal poate varia in functie de scopul pentru care acestea sunt utilizate (derulare contracte, furnizare produse, actiuni de marketing etc). Pastrarea datelor va fi realizata in conformitate cu specificul fiecarei actiuni si scop in parte sau pana la momentul in care dumneavoastra solicitati stergerea acestor date. Pentru determinarea necesitatii pastrarii datelor, Oameni si Resurse SRL va realiza constant revizuiri, iar in cazul in care se considera ca acestea nu mai sunt necesare si nu exista vreo impunere legala pentru pastrarea lor, aceste date vor fi sterse.

Ce date cu caracter personal nu stocam

Nu stocam datele cu caracter personal al persoanelor cu varsta sub 16 ani, fara autorizatia si consimtamantul direct al parintilor sau tutorelui responsabil. Totodata nu stocam date ale cardurilor de plata sau date personale precum originea etnica, opiniile politice, apartenenta religioasa, apartenenta la diverse grupuri sau sindicate, opinii filozodice.

Scopurile utilizarii datelor cu caracter personal de catre Humano

Datelor furnizate de prospectii, clientii, furnizorii sau partenerii Oameni si Resurse SRL sunt strict confidentiale. Compania se angajeaza in fata clientilor si partenerilor sai sa nu furnizeze datele cu caracter personal catre terte persoane sau terte companii si sa le foloseasca strict cu scopul desfasurarii relatiilor de afaceri dintre clienti si Oameni si Resurse SRL si a scopului pentru care acestia si-au dat consimtamantul.

Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal:

Datele furnizate de client vor fi strict utilizate:

– in scopul incheierii si executarii contractelor in baza carora va oferim produsele si serviciile companiei (conform art.6 alin.1 lit. b) din GDPR, unde se precizeaza ca prelucrarea se poate realiza daca este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract).

– in vederea indeplinirii unor obligatii legale care ii revin operatorului (conform art.6 alin. 1 lit. c) din GDPR)

– in scopuri de marketing, daca persoana vizata si-a dat in prealabil consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale personale cu unul sau mai multe scopuri specifice (conform art.6 alin.1 lit a) din GDPR). Astfel, daca va abonati utilizand sectiunea de newsletter in site-ul companiei, datele dumneavoastra vor fi prelucrate cu scopul de a va transmite newsletter de informare, promotii ale companiei, oferte, invitatii la diverse targuri si evenimente, articole de specialitate, materiale de marketing. Aveti dreptul si posibilitatea de a va dezabona in orice moment utilizand link-ul de dezabonare atasat tuturor newsletterelor transmise sau printr-o solicitare catre adresa de email contact@humano.ro. Totodata daca exista consimtamantul, datelor pot fi utilizate pentru derularea cercetarilor de piata si statistica.

Transmiterea datelor cu caracter personal

Oameni si Resurse SRL va furniza datele dumneavoastra catre alti parteneri ai companiei, numai daca acest lucru este necesar pentru desfasurarea serviciilor consemnate prin contract si cu acordul dumneavoastra oferit in prealabil. Datele cu caracter personal furnizate de client vor fi dezvaluite persoanelor juridice, autoritatilor si institutiilor publice abilitate, la solicitarea acestora, in conformitate cu dispozitiile legale.

De asemenea Oameni si Resurse SRL poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatie de parteneriat, in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora care garanteaza respectarea legislatiei in vigoare, precum: furnizori de servicii de curierat, servicii de plata/ bancare, furnizori de servicii de transport.

In functie de relatiile comerciale interprinse si a contractelor pe care le putem avea cu dumneavoastra in calitate de client, este posibila necesitatea transferului datelor dumneavoastra catre furnizorii si partenerii nostri externi, care pot avea sediul in alte tari din Uniunea Europeana. Transferul datelor se va realiza numai cu acordul dumneavoastra, in baza contractelor comerciale si in deplin acord cu legislatia aplicata.

Totodata site-urile Oameni si Resurse SRL pot contine link-uri catre site-uri externe. Oameni si Resurse SRL nu isi asuma responsabilitatea privind protectia datelor cu caracter personal de catre terte parti (site-urile externe la care putem face trimitere).

Colectarea datelor cu caracter personal de la terti

In cursul activitatilor pe care le interprindem este posibil sa colectam informatii ale dumneavoastra de la partenerii nostri din Romania sau din afara tarii, precum: organizatori de evenimente la care Oameni si Resurse SRL este sponsor sau partener, din retelele de socializare conform setarilor pe care dumneavoastra le-ati facut pentru aceste retele sau servicii, de la parteneri de afaceri pentru desfasurarea in bune conditii a contractelor de servicii solicitate de dumneavoastra. Aceste date vor fi colectate doar in baza prezentei politici si pentru indeplinirea unui scop mentionat mai jos (sectiunea “utilizarea datelor cu caracter personal”).

Utilizarea datelor cu caracter personal:

Utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal pentru:

1. Comunicarea cu dumneavoastra in mod direct, pentru gestionarea relatiilor ca si client sau partener

2. Furnizarea produselor si serviciilor pe care le comandati, precum si pentru desfasurarea actiunilor necesare derularii unor proiecte.

3. In scopuri financiare, de contabilitate, pentru facturare, chitante, avize de expeditie

4. Desfasurarea de actiuni de transmitere directa prin posta sau curierat a documentelor si facturilor aferente relatiilor contractuale

5. De monitorizare a vanzarilor si transmiterilor de produse catre dumneavoastra

6. Furnizarea de servicii si produse personalizate, adaptate industriei si aplicatiilor dumneavoastra specfice (exemplu: daca sunt adaptate pentru proiectele dumneavoastra materialele, platformele sau alte livrabile). Stocam aceste informatii astfel incat sa va putem oferi informatii si produse adaptate, eficiente.

7. Chestionare de satisfactie. Dorim sa va oferim mereu servicii si produse care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Cu consimtamantul dumneavoastra va putem cere feed-back-ul prin chestionare de satisfactie pentru a ne asigura ca serviciile si produsele noastre, precum si interactiunea cu compania noastra au corespuns asteptarilor dumneavoastra.

8. Actiuni de marketing. Putem prelucra datele dumneavoastra pentru actiuni de marketing, pentru a va transmite informatii de interes pentru dumneavoastra privind produsele si serviciile noastre (newslettere comerciale, email marketing, transmitere brosuri si prezentari personalizate etc). Va punem in permanenta la dispozitie posibilitatea de a va abona sau dezabona de la aceste comunicari fie printr-un link de dezabonare, fie prin transmiterea unui mail in mod direct.

Drepturile persoanelor vizate

Conform Articolului 15 al GDP privind “dreptul de acces al persoanei vizate”, beneficiati de urmatoarele drepturi:

1. Dreptul de acces. Aveti dreptul de a solicita din partea noastra o confirmare ca prelucram sau nu date cu caracter personal care va privesc, precum si informatii relevante adiacente precum scopul prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii datelor cu caracter personal, perioada de stocare, existenta dreptului de rectificare sau stergere ori restrictionarea prelucrarii datelor sau a dreptului de a va opune prelucrarii.

2. Dreptul de rectificare. Aveti dreptul sa solicitati rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc sau completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusive prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

3. Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”). In situatia in care datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopului pentru care au fost colectate, v-ati retras consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea, va opuneti prelucrarii datelor, datele au fost prelucrate ilegal, sau este necsara respectarea unei obligatii legale, ne puteti solicita stergerea datelor cu caracter personal care va privesc.

4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii. In situatia in care contestati exactitatea datelor, prelucrarea datelor a fost ilegala dar nu doriti stergerea lor, necesitati utilizarea datelor pentru contestarea, exercitarea sau aparea unui drept in instant sau va opuneti prelucrarii pentru un interval de timp in care se verifica drepturile legitime ale operatorului, ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor dumneavoastra pentru o anumita perioada.

5. Dreptul la portabilitatea datelor. Ne puteti solicita sa transmitem datelor cu caracter personal care va privesc si pe care le avem stocate fie catre dumneavoastra direct, fie catre un alt operator, intr-un mod structurat, utilizat in mod curent.

6. Dreptul la opozitie. Ne puteti solicita, in orice moment, din motive ce tin de situatia particulara in care va aflati, sa nu mai prelucram datele dumneavoastra, inclusiv crearii de profiluri.

In situatia in care doriti, puteti solicita o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, in format electronic, sau la cerere, in alt format mentionat.

Date de contact

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare privind prelucrarea si protectia datelor dumneavoastra personale in relatia cu Oameni si Resurse SRL sau daca doriti sa va exercitati drepturile stipulate de prin articolele GDPR, va rugam sa ne trasmiteti un e-mail la contact@humano.ro sau o cerere scrisa la adresa Str. Iasului, nr. 7, Ploiesti, Prahova si va vom raspunde in termen de 30 de zile de la primirea acesteia.

Responsabilul de GDPR este Razvan Radu.

Politica de confidentialitate Humano